Αισθητική οδοντιατρική

Αισθητική βελτίωση του χαμόγελού σας, στη Μυτιλήνη.

Τι είναι η αισθητική οδοντιατρική και σε ποιους απευθύνεται;

Η αισθητική οδοντιατρική είναι τμήμα των ειδικοτήτων της προσθετικής, περιοδοντολογίας, γναθοχειρουργικής και ορθοδοντικής που ασχολείται με την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου.

Αφορά όσους ενδιαφέρονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Αφορά όσους θέλουν να χαμογελούν άφοβα, επιδεικνύοντας φωτεινά και όμορφα δόντια εναρμονισμένα με το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες αισθητικές οδοντιατρικές λύσεις και η σύγχρονη οδοντιατρική διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για να ενισχύσει το χαμόγελό σας. Κάποιες από αυτές είναι:

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές προσθετικές εργασίες, που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των μπροστινών συνήθως δοντιών βελτιώνοντας το σχήμα, το χρώμα τους αλλά και την θέση τους.

Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μεμονωμένο δόντι ή και σε όλα τα πρόσθια δόντια. Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες, ανάγλυφα χαρακτηριστικά και σχήμα απόλυτα όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας.

Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε να:

Οι όψεις πορσελάνης παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, έχουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα, και δεν απορροφούν χρωστικές.

Η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης είναι ανώδυνη ,απαιτείται πάντα αναισθησία για τα δόντια και χρειάζονται έως και 3 συνεδρίες στο οδοντιατρείο για να τοποθετηθούν σωστά. 

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνες είναι μια από τις τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής, κατά την οποία αφαιρείται ελάχιστη ή και καθόλου οδοντική ουσία από την πρόσθια επιφάνεια των δοντιών και αντικαθίσταται από ένα στρώμα υλικού (σύνθετη ρητίνη).

Η ρητίνη είναι το υλικό που χρησιμοποιείται και για τα λευκά σφραγίσματα από τους οδοντίατρους. Ως υλικό, έχει ευρεία εφαρμογή σε οδοντιατρικές εργασίες όπως οι εμφράξεις, οι όψεις, οι μεταβατικές αποκαταστάσεις και άλλα.

Οι όψεις ρητίνης είναι συνήθως μια απλή, γρήγορη, μη επεμβατική και οικονομική λύση. Μπορούν να επιλύσουν προβλήματα στο σχήμα, σε κενά, στο χρώμα, στη θεραπεία και τη σύγκλειση των δοντιών.

Η τοποθέτηση όψεων ρητίνης αποτελεί την πιο οικονομική λύση συγκριτικά με όψεις πορσελάνης ή στεφάνες. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία, εκτελείται συνήθως χωρίς τη χρήση αναισθησίας και σχεδόν πάντα, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία.

Δείτε τι λένε οι ασθενείς μας